miercuri, 3 iunie 2009

La pescuit

Pacat ca e prohibitie.
N-am inteles, pana de curand, care e placerea pescarilor amatori ?!? Stau la capatul unui bat si se uita fix la chestia aia care ramane deasupra apei (pluta); daca nu prind peste, dau vina pe vant, caldura, loc, lipsa momelii potrivite care tocmai tie iti lipseste (ba cu vermusi-alb, rosu sau galben, rama, mamaliga, patratica, cocolos...si am uitat restul).

Atunci cand nu prinzi nici macar o coada de peste, cel de pe balta iti spune: "pai trebuia sa veniti de dimineata...", "v-am spus sa mergeti dincolo de jumatatea baltii...", uitati pe cei de acolo, le-a mers cu cocolos" si uite asa ti-a luat banii, da placerea pescuitului a ramas.

"Dar macar balta e frumoasa...." zici cu jind uitandu-te la vecinu' cum scoate la un sfert de ora cate unu mic, da macar scoate ceva......

E frumos intr-adevar la pescuit. Cred ca m-as descurca si fara lanseta, undita si momeli. Imi iau patura, umbrela de soare, pantalonii scurti, o carte faina si....."trai nineaca". Peste gasim si la pescarie!

4 comentarii:

  1. trai nineaca , trai nineaca, da pe banii cui ??!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule Figaro, era evidenta continuarea, asa ca m-am oprit,.. la timp.
    Dar, se poate si fara banii babacului. Distractia e gratis daca nu bagi batul in balta si chiar daca stai pe iarba intr-o zona mai retrasa dintr-un parc (asta acolo unde s-au mai desteptat edilii si se poate lucrul asta, fara sa te fugareasca jandarmii), cu o carte in mana.
    Asta ca sa pari intelectual ;). Zic si o semnez anonima.

    RăspundețiȘtergere
  3. da carasu,carasu, unde e carasu? tragea carasu? vrem poze cu captura pe cantar, eventual ceva sfaturi acolo (ce momeala e mai buna, care e locul de pe balta de unde scotea vecinul peste continuu :D ) ca vrem sa mergem si noi saptamana asta sa facam prapad

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu posedam poze cu infrangerea, dar locul e la Afumati (dupa Doraly, faci dreapta pe o straduta inainte de Petrom). Fir intins:)!

    RăspundețiȘtergere