marți, 9 iunie 2009

"Nomen est omen" ?

Adica numele atrage soarta? Se pare ca nu a fost suficient sa caut semnificatia (originea) numelor atunci cand am cautat sa aleg numele copilului. Trebuia sa ma interesez si despre onomantie.... Asa ca, din categoria "am primit si am dat mai departe"....:

Vechii greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui. Romanii, mai tarziu, au preluat aceasta practica, avand credinta ca numele poate influenta soarta.

Se zice ca prima litera a prenumelui uzual (cel cu care ni se adreseaza zilnic rudele, prietenii, colegii), poate spune foarte multe despre temperamentul nostru si felul in care reactionam. Tind sa raspunda:
- fizic - cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X
- mental - cei ale caror prenume incep cu A, H, J, Q, S, Z
- emotional - cei ale caror prenume incep cu B, C, K, L, T, U
- intuitiv - cei ale caror prenume incep cu G, I, P, R sau Y

Daca numele contine un numar par de vocale, imperfectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului, in timp ce un numar impar de vocale conduce la imperfectiuni pe partea dreapta. (Asta-i buna!!!)

Prima vocala din nume da indicii cu privire la reactiile instinctive pe care le avem in fata surprizelor, a schimbarilor neasteptate.
A - poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respinga ceea ce vine din exterior.
E - primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand se plictiseste tinde sa-l provoace.
I - reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cu posibile regrete ulterioare.
O - reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale si cauta sa-si controleze foarte bine emotiile.(hmmm)
U - raspunde cu pasiune, poate un pic teatral, si adesea diferit de cum te-ai astepta.

Daca numele tau incepe cu A, atunci esti ambitios si curajos, o persoana puternica, activa, cu mentalitate de invingator si care nu se da batuta in fata sortii. Esti creativ, iubesti viata si natura. Dar....., esti impulsiv, agresiv, incapatanat si egoist. Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta si critica.

Deja nu mai recunosc personajele, asa ca ma opresc aici. Daca va intereseaza, va transmit si restul la cerere.

5 comentarii:

  1. Hm...si daca numael incepe cu "D" de exemplu? Ce sanse am sa castig la loto :D ?

    RăspundețiȘtergere
  2. La "D" zice asa: au o atitudine practica si organizata, persoane cu vointa, organizate si tenace, au o capacitate uluitoare de focalizare asupra telurilor (deci concentreaza-te, poate iti iese). Au autoritate, simt practic si financiar, sunt buni in pozitii de conducere sau in afaceri. Conceptiile lor sunt solide si conformiste, iar sentimentele, durabile. Multi sunt pasionati de plante si gradinarit (:)). In situatii tensionate, pot deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de o indaratnicie prosteasca. Tendinte la posesivitate, gelozie. Mai bine astepti potul cel mare. Tinem pumnii!;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai zi si mie cu S ... dar numai daca e de bine :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai de bine la "S": persoane agere, patrunzatoare, intuitive si imaginative. Ambitia ii motiveaza si ii ajuta sa-si focalizeze energiile. Destinul lor este adesea presarat cu obstacole, lupte si framantari, care ar putea fi generate de propria impulsivitate. Defectele nu mai conteaza...;)

    RăspundețiȘtergere
  5. " In situatii tensionate, pot deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de o indaratnicie prosteasca. "

    Asta este o caracterizare excelenta, de fiecare data cand apare potul mare la loto sunt asa fixist incat trebuie sa cumpar bilete, asa radical incat asta are prioritate in fata altor cheltuieli si de o indaratnicie prosteasca deoarece desi nu am castigat pana acum continui sa joc cu speranta sa prind premiul cel mare.
    ..... capitan de plai. :-)))

    PS. Dupa o analiza atenta, parca incepe sa-mi placa sa ma apuc de gradinarit.
    Sa stau in hamac si sa observ cum gradinarul ingrijeste pomii in timp ce savurez o bere rece.

    RăspundețiȘtergere