marți, 26 mai 2009

Pe drumuri de munte...pe Valea Moasei

Pe Valea Moasei am pornit nestiind unde mergem. Am luat cortul, sacii de dormit, am uitat bineinteles mai multe pentru ca era prea dimineata. Ne-am urcat in masina si am pornit spre Sibiu. Si apoi ne-am intrebat incotro?

Si am descoperit: munte, sate uitate parca in alta vreme, neatinse in puritatea si simplitatea lor de altceva decat de seninatatea oamenilor lor, copii veseli, bivolite, muguri de brad, fragute, soare si aer de munte.

Iata filmul unui sfarsit de saptamana pe care l-as repeta oricand. In rest, raman imaginile si sufletele noastre putin mai linistite.

P.S. Pentru cei interesati: traseul nostru a fost pe Valea Oltului, inainte de ajunge in Sibiu am luat-o spre Brasov, prin Avrig, apoi spre Marsa ("lasi Marsa pe stanga si mergi in fata"), spre Sebesu de Sus cu muntii in fata.
Treci de biserica din sat, cateva "magazine mixte" si mergi "ni tat in fata" si uite asa, ajungi pe Valea Moasei ("numa' una a fost, da aia buna" ni s-a spus). Cabana Suru nu mai exista, dar puteti incerca traseul spre ea.

3 comentarii:

  1. Poti incerca data viitoare si valea Hartibaciului.
    Ce pacat ca nu mai functioneaza mocanita (trenul cu sina ingusta) era o incantare toata calatoria.
    Alta zona de la Cisnadie catre si dincolo de Cisnadioara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe traseul care vine de pe Valea Oltului, se poate ajunge mai repede fara acel ocol inutil prin Avrig in felul urmator:
    La coborarea unei pante la intrarea in Talmaciu se face la dreapta pe primul drum, inainte de intrarea in oras, acesta duce direct la Sebesu de Sus (atentie la indicatoare, este si Sebesu de Jos).

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru sugestii. Voi merge cu prima ocazie.
    Cat priveste drumul, am vazut si varianta prin Talmaciu dar ...la intoarcere.Mersi!

    RăspundețiȘtergere